صادرات سیب زمینی به ترکیه در پی افزایش قیمت مواد غذایی و سبزیجات در این کشور فرصتی است که بیش از پیش مورد توجه صادرکنندگان سیب زمینی قرار گرفته است . اقتصادمدرن کشاورزی ترکیه در میان ده کشور برتر جهان قرار دارد، همچنین ؛ به طوری که نیمی از کشور دیدنی ترکیه را زمینهای کشاورزی تشکیل میدهد و نزدیک به یک چهارم جمعیت آن در صنعت کلیدی کشاورزی مشغول به کار هستند . ترکیه تولیدکننده عمده گندم ، چغندر قند ، شیر ، مرغ ، پنبه ، گوجه فرنگی و سایر میوهها و سبزیجات است و بزرگترین تولیدکننده زردآلو و فندق در جهان شناخته میشود
اگرچه ترکیه یکی از موفق ترین کشورهای اوراسیا از نظر اقتصادی و تجاری و از برجسته ترین کشورهای خاورمیانه برای سفر و تجارت است که توانسته بدون تکیه بر قدرت و درآمد نفتی وضعیت اقتصادی خود را بهبود . اما افزایش بی سابقه تورم به ویژه در حوزه کلیدی مواد غذایی شرایط را برای صادرات سیب زمینی فراهم کرد . این کشور برای مهار افزایش قیمت ها سیاست واردات را در پیش گرفته است . سیب زمینی به دلیل مصرف بسیار زیاد در غذاهای ترکی و مصارف روزانه همیشه با افزایش تقاضا روبروست به همین دلیل واردات آن از سایر کشور در سالهای اخیر راه خود را به بازار سبزیجات ترکیه پیدا کرده است.
سیب زمینی این محصول فوق العاده و شگفت انگیز که در سراسر جهان و در تمام طول سال در دسترس است. آنها نسبتاً ارزان و از نظر مواد مغذی فوق العاده غنی هستند و می توان با آن تعداد زیادی خوراکی خوشمزه درست کرد. سیب زمینی با فیبر ، ویتامینها ، مواد معدنی و فیتوکمیکالهای موجود در آن میتواند به پیشگیری از بیماریها و بهبود سلامت انسان کمک کند.
نیمی از سیب زمینی تولید شده به عنوان غذای تازه در جهان مصرف میشود. مابقی سیب زمینی تولیدی به صورت سیب زمینی منجمد، نشاسته به عنوان بذر و خوراک دام فرآوری می شود نیمی از سیب زمینی تولید شده به عنوان غذای تازه در جهان مدرن مصرف میشود. مابقی سیب زمینی تولیدی به صورت سیب زمینی منجمد، نشاسته به عنوان بذر و خوراک دام فرآوری می شود.
سیب زمینی به یک منبع غذایی اولیه و مهم در اروپا و همچنین سایر نقاط جهان تبدیل شده است و سهم بزرگی در اقتصاد دارد. که این محصول بی نظیر یک تجارت کاملاً سودآور است.امروز سیب زمینی به عنوان یکی از پرمصرف ترین سبزیجات شناخته میشود و جایگاه بسیار ویژه و مهمی در جامعه امروزی دارد. به ویژه برای شرکتهای بزرگ و تاجران که سیب زمینی منبع درآمد برای آنهاست . کاشت و مصرف آن عمیقاً بر دنیایی که اکنون در آن زندگی میکنیم تأثیر گذاشته است.
سیب زمینی به صورت خام، فرآوری شده و یخ زده قابلیت صادرات به بازارهای سبزیجات جهانی را دارد و یکی از از راههای ارزآوری و کسب درآمد بالا است. قبل از تصمیم گیری برای شروع یک تجاری پرسود در زمینه کشاورزی، به ویژه سیب زمینی به تحقیقات در بازار نیاز دارید و بر اساس تقاضای بازار میتوانید اقدام به راه اندازی صادرات خود کنید. کسب سود از صادرات سیب زمینی مستلزم آگاهی از شیوه های پربازده و کم هزینه کشاورزی و داشتن تجربه در زمینه توسعه یک تجارت است. در این مراحل شرکت بازرگانی ماهور شما را همراهی خواهد کرد.
قیمت عمده سیب زمینی در ترکیه
دولت ترکیه با افزایش بی سابقه و سرساماور قیمتها اجازه واردات سیب زمینی را داده است . در تلاش برای کاهش قیمتها ، دولت تصمیم گرفت اجازه واردات سیب زمینی را در مقادیر مشخص از برخی کشورها بدهد، زیرا این عامل نقش کلیدی در کاهش قیمتها در بازار داخلی داشته است.
در ترکیه، قیمت سیب زمینی نیز 6 لیر (1.4 دلار) افزایش یافت که 94 درصد نسبت به ماه قبل افزایش داشت. یک کیلو سیب زمینی در ماه گذشته حدود 1.5 لیر بوده است.
در همین راستا صادرات سیب زمینی این محصول استراتژیک از برخی مناطق سوریه به ترکیه به مقدار بسیار محدود مجوز دریافت کرده است.که کشاورزان پر تلاش مصری در باز کردن بازارهای ترکیه به روی سیب زمینی مصری موفق بودند و انتظار آن میرودکه درسالهای آینده صادرات محصولات کشاورزی مصر به ویژه سیب زمینی به ترکیه افزایش بیسابقه داشته باشد.
ترکیه یکی از اهداف صادراتی ایران در زمینههای مختلف است. نرخ صادرات ایران به ترکیه هر ساله با رشد صعودی قابل توجهی همراه بوده و زمینهساز بسیاری از فرصتهای تجاری برای تجار و بازرگانان این کشور است. در پی سرمای شدید زمستان و بارش برف در ترکیه و کاهش تولیدات سیب زمینی ، تجار ایرانی صدور سیب زمینی را در کنار سایر کالاهای صادراتی قرار دادند . به دلیل موقعیت جغرافیایی منحصربه فرد این دو کشور صادرات این محصول از مرز بازرگان رشد چشمگیری داشته است.
کدام کشورها بیشترین صادرات به ترکیه را دارند؟
بیشترین سهم صادرات ترکیه به کشورهای آسیایی است. این در حالی است که چین، هند و ایران به ترتیب بیشترین حجم واردات را به ترکیه دارند و پس از آن کشورهای اروپایی مانند روسیه، آلمان، ایتالیا و فرانسه بیشترین میزان واردات را به این کشور انجام خواهند داد.
عنوان یکی از مهمترین مقاصد صادراتی ایران است. صادرات به ترکیه از طریق مرز مشترک زمینی دو کشور انجام میشود. وضعیت اقتصادی پیشرفته و که روابط دوستانه این کشور با ایران از دلایل اصلی و بسیار مهم تمایل ایران به برقراری روابط صادراتی با این کشور است.
آمارهای منتشر شده توسط گمرک ایران نشان میدهد که عمده کالاهای صادراتی از ایران به ترکیه، مواد غذایی و کشاورزی، محصولات پتروشیمی و انواع سنگ های ساختمانی است. همچنین بر اساس فهرست منتشر شده از سوی سازمان تجارت جهانی، مهمترین اقلام و کالاهای صادراتی ایران به ترکیه به شرح زیر است:
- نفت و انواع سوخت های فلزی
- فلزات (آلومینیوم، روی، آهن، مس و فولاد)
- شیشه و محصولات شیشه ای
- پلاستیک و محصولات پلاستیکی
- انواع کودهای شیمیایی
صادرات سیب زمینی به ترکیه با کیفیت فوق العاده از طریق بازرگانی ماهور قابل انجام خواهد بود. در صورتی که قصد خرید و یا فروش عمده سیب زمینی را دارید، می توانید با این بازرگانی همکاری داشته باشید. همچنین ، در صورت داشتن هرگونه سوال در رابطه با قیمت ، نحوه خرید و یا نحوه فروش عمده سیب زمینی می توانید از طریق ارسال دیدگاه با این بازرگانی در ارتباط باشید.
از طریق یکی از راههای ارتباطی با کارشناسان متخصص این شرکت تماس بگیرید. کارشناسان شرکت بازرگانی ماهور ضمن راهنمایی و مشاوره، بهترین پیشنهاد را به لحاظ کیفی و کمی به شما خواهند داد.
شماره موبایل: 09143894157
شماره واتساپ: 09378817915
شماره تلگرام: 09149353014
پست الکترونیکی: info@mahourtrade.com